Gakpo verlengt contract bij PSV: 'Hij beschikt over zeldzame kwaliteiten'

Gakpo verlengt contract bij PSV: 'Hij beschikt over zeldzame kwaliteiten'

Gepubliceerd: woensdag 2 december 2020 om 13:54wo 02-12-2020 om 13:54

Cody Gakpo heeft zich ten doel gesteld om een belangrijke rol te spelen in een landstitel van PSV. Dat zegt zijn voormalig jeugdtrainer en oud-PSV'er Twan Scheepers tegen Omroep Brabant.

"Hij is al eens kampioen geworden met PSV, maar het is zijn droom om dat nog eens te doen, maar dan ook met zíjn stempel erop. Daar gaat hij vol voor", vertelt Scheepers, die blij is dat de 21-jarige linksbuiten zijn contract heeft verlengd tot medio 2025. "Het is een rustige jongen, maar wel iemand die ontzettend ambitieus is."

"Al op zijn tiende was hij zo gedreven en hij liet in alles blijken dat hij maar één doel voor ogen had: het eerste van PSV halen", vervolgt Scheepers. "Hij zocht ook overal uitdagingen in. In de jeugd speelden we wel eens makkelijke wedstrijden tegen amateurclubs. Dan wonnen we met 12-3 of 15-0, maar Gakpo dacht er nooit te makkelijk over. Hij ging er dan telkens vol voor en wilde zes goals maken, in plaats van 2, om maar een voorbeeld te noemen. Dat tekent wel zijn drang en ambitie."

Volgens Scheepers was Gakpo weleens té kritisch op zichzelf. "Je moet kritisch zijn hoor, maar bij hem sloeg het soms een beetje door. Het is belangrijk voor jonge spelers dat ze ook plezier houden in het voetbal. En die ontwikkeling heeft Gakpo uiteindelijk goed doorgemaakt. Je ziet hem echt genieten op het veld. Dat vind ik mooi om te zien."

Scheepers heeft hoge verwachtingen van Gakpo. "Hij beschikt over kwaliteiten die zeldzaam zijn in de voetballerij: doelgerichtheid en goals maken. En hij kan ook nog eens op meerdere posities uit de voeten, en dat vindt elke trainer fijn."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Verdient Gakpo een plek bij Oranje?

Ja, dat doet hij!
88%
Nee
12%
(1129 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws