Blind trapt op de rem bij Ajax: 'Het kan AZ, PSV of Ajax ook gebeuren'

Blind trapt op de rem bij Ajax: 'Het kan AZ, PSV of Ajax ook gebeuren'

Gepubliceerd: donderdag 3 december 2020 om 21:10do 03-12-2020 om 21:10

Ajax wint in de Eredivisie de ene na de andere wedstrijd, maar van een gelopen koers is nog geen sprake. Dat zegt rvc-lid Danny Blind. Hij wijst op het programma in januari.

Door de coronacrisis worden de topwedstrijden pas volgend jaar afgewerkt, omdat er dan misschien wel supporters aanwezig mogen zijn. Dat Ajax nu alles wint, zegt volgens Blind niets. "Je probeert er nuchter in te blijven, met beide benen op de grond. Iedereen zegt dat het al gelopen koers is, terwijl we in januari alleen maar topwedstrijden spelen", zegt Blind bij VoetbalTijd.

"Je ziet nu bij Feyenoord veel blessures, dat kan ook bij AZ, PSV of Ajax gebeuren. Je krijgt dan weer een heel ander beeld. Bij FC Groningen liepen we ook averij op. Zeg niet dat het een gelopen koers is. Zeker niet", vervolgt Blind.

"Dat Ajax het nu goed afhandelt tegen FC Emmen en VVV-Venlo is prima. Maar of het nou 0-5 of 0-13 wordt, je krijgt er toch maar drie punten voor. Als je die een keer laat liggen, ligt het weer helemaal open. Want het gat met de rest is niet groot."

\

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Poll

Wie wordt er kampioen?

Ajax
79%
PSV
10%
AZ
3%
Feyenoord
3%
Vitesse
2%
Een andere club
3%
(1776 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws