Blom onder vuur: 'In drie maanden gedeclareerd, normaal niet eens in één jaar'

Blom onder vuur: 'In drie maanden gedeclareerd, normaal niet eens in één jaar'

06-12-2020 19:17
31

Scheidsrechter Kevin Blom is in opspraak geraakt. De Belangenvereniging Scheidsrechters Betaald Voetbal (BSBV) doet onderzoek naar Blom vanwege een declaratiezaak.

Zowel de KNVB als Blom bevestigt dit in gesprek met De Telegraaf. "Ik betwist de ongefundeerde en anonieme aantijgingen", laat de leidsman weten. Hij noemt de ontstane ophef 'een storm in een glas water die inmiddels een orkaan is geworden'. "Ik heb ten overstaan van alle leden meerdere keren aangegeven dat ik alles naar eer en geweten heb gedaan."

Volgens de berichtgeving heeft Blom de BSBV laten opdraaien voor 29 duizend euro aan juridische kosten. Daarnaast zou hij voor zevenduizend euro aan 'omstreden kosten' hebben gedeclareerd bij de belangenvereniging. De kwestie is al eens besproken in een ledenvergadering van de BSBV, waar Blom voorheen in het bestuur zat. Collega Björn Kuipers nam het hierin op voor Blom, die echter niet in gesprek wilde gaan met het bestuur en vervolgens weggestemd werd door de overige leden. De arbiter uit Gouda beweert zelf overigens dat hij uit eigen beweging is opgestapt.

Een anoniem lid van de BSBV reageert op de kwestie-Blom. "Dit is een in drie maanden gedeclareerd bedrag, dat bestuurders voorheen niet eens in een heel jaar indienden. De BSBV bestaat volgend jaar vijftig jaar. Met een bijna lege kas wordt het vast geen groot feest", klinkt het. Volgens de zegsman had Blom tegen zichzelf in bescherming genomen moeten worden. "Als je niet wilt luisteren, dan moet je op een gegeven moment maar voelen."

Blom was zaterdagavond actief bij Fortuna Sittard-Willem II. 'Het onderzoek loopt nog. Kevin Blom kan wat ons betreft wedstrijden fluiten, deze zaak staat los van zijn functioneren als scheidsrechter', laat de KNVB in een reactie aan De Telegraaf weten.