Invaller Van de Beek kon het tij niet keren voor United: 'Hij deed helemaal niks'

Invaller Van de Beek kon het tij niet keren voor United: 'Hij deed helemaal niks'

09-12-2020 10:53 Laatste update: 13:30
47

Manchester United werd dinsdagavond door RB Leipzig veroordeeld tot het spelen van Europa League. The Mancunians verloren met 3-2 in Duitsland en ook Donny van de Beek, die na rust inviel voor Alex Telles, kon het tij niet keren voor de ploeg van trainer Ole Gunnar Solskjaer. De Engelse media vonden niet dat de Nederlander een goede indruk maakte.

Het lokale Manchester Evening News beoordeelde de 45 minuten van Van de Beek wel nog met een 6 en laat optekenen dat hij 'ervoor zorgde dat United in offensief opzicht meer mogelijkheden had'. Daarnaast zorgde hij ervoor dat het spel van de Engelsen een doel kreeg, maar het maakte uiteindelijk niet meer uit.

Wedden

Meer odds

De collega's van The Independent zijn een stuk kritischer, ondanks dat ook zij een 6 in petto hebben voor de middenvelder uit Nijkerkerveen. Volgens de rapporteur van de Engelse kwaliteitskrant had Van de Beek niet echt invloed op het spel nadat hij er in de rust was ingekomen. Hij deed het in ieder geval wel beter dan Alex Telles, degene waar de voormalig Ajacied voor in de plaats was gekomen.

De kritiek kwam vooral van fansite UnitedReport, waar Van de Beek een 5 krijgt toebedeeld. Zij zagen niets van de middenvelder vanaf het moment dat hij op het veld stond en schrijven dat hij 'werkelijk helemaal niks uitgevoerd heeft'. Het lijkt er dus niet op dat de nummer 34 van United tegen Leipzig een basisplaats verdiend heeft in de ogen van de fans.

De diverse tabloids kwamen na afloop van de Champions League-wedstrijd in de Red Bull Arena ook nog met cijfers. The Daily Express, The Daily Mail en The Daily Mirror beoordeelden de prestatie van de Nederlander allemaal met een 6. Hij speelde wel te kort voor een uitleg over die cijfers.