'Van de Beek zei in mijn oor: let op, nu ga ik scoren! Moest ik wel om lachen'

'Van de Beek zei in mijn oor: let op, nu ga ik scoren! Moest ik wel om lachen'

09-12-2020 19:27
16

Justin Kluivert beleefde dinsdag een voetbalavond om nooit te vergeten. De vleugelaanvaller scoorde namens RB Leipzig tegen Manchester United en dirigeerde The Mancunians naar de Europa League.

Voor Kluivert had het duel een extra tintje, aangezien hij tegenover zijn jeugdvrienden Timothy Fosu-Mensah en Donny van de Beek stond. Kluivert en Van de Beek hadden nog een onderonsje toen Bruno Fernandes mocht aanleggen voor een vrije trap. "We gingen voor de grap een beetje tegen elkaar aanduwen. Hij zei in mijn oor: let op, ik ga nu scoren", aldus de Leipzig-aanvaller in gesprek met de Red Bull-kanalen. "Daar moest ik wel om lachen. Extra lekker natuurlijk dat ik niet veel later zelf scoorde."

Wedden

Meer odds

Voorafgaand aan de wedstrijd had Kluivert nog contact met vader Patrick. "Als je erin komt, moet je giftig zijn, stuurde hij. Daarmee bedoelt hij dat ik giftig moet zijn in mijn acties en bij het afmaken van kansen voor het doel." Die boodschap was niet aan dovemansoren gericht: Kluivert viel na een klein uur in en had amper een kwartier later zijn doelpunt te pakken. "Naderhand stuurde hij nog: heerlijk hoor! Geniet van dit moment! Het is mooi om mijn ouders, broers en vrienden op deze manier trots te maken."

RB Leipzig verzekerde zich met de 3-2 zege op Manchester United van Champions League-overwintering. Of Die Roten Bullen ook groepswinnaar worden, hangt ervan af hoe het restant van Paris Saint-Germain – Basaksehir eindigt.