'Een topspeler ziet er niet uit als Ihattaren, Ronaldo is wel wat anders'

'Een topspeler ziet er niet uit als Ihattaren, Ronaldo is wel wat anders'

13-12-2020 17:48
54

Kenneth Perez loopt nog niet de polonaise voor Mohamed Ihattaren. De achttienjarige PSV'er maakte zondag tegen FC Utrecht met een fraaie knal in de bovenhoek zijn eerste doelpunt sinds december 2019.

Ihattaren is er nog lang niet, benadrukt Perez in de studio van FOX Sports. "Dit zou mijn oude trainer Co Adriaanse scorebordjournalistiek noemen. Het is een heel goede goal en het is leuk om hem te zien lachen, maar je kunt natuurlijk niet alleen maar zeggen dat je ongelooflijk fit bent. Je moet er ook dingen voor doen."

"Dit is een speler die echt heel ver kan komen, maar als je naar een willekeurige wedstrijd kijkt in een topcompetitie zie je dat een topspeler er niet als Ihattaren uitziet", vervolgt de analist. "Het begin is gemaakt. Misschien heeft hij aanleg om een beetje aan te komen, maar het is je beroep, je carrière. Als hij naar de absolute top wil, dan is iemand als Cristiano Ronaldo wel wat anders. Niet qua voetbal, maar qua instelling."

Arnold Bruggink is blij voor Ihattaren. "Hij is een kind dat heel erg blij is met een doelpunt, dat vergeten we weleens." PSV leidt halverwege met 2-0 tegen FC Utrecht. Donyell Malen brak na een half uur de ban.