'Lille in zwaar weer: Ajax-tegenstander moet spelers verkopen in januari'

'Lille in zwaar weer: Ajax-tegenstander moet spelers verkopen in januari'

16-12-2020 08:57 Laatste update: 12:29
48

Lille verkeert in financieel zeer zwaar weer. De tegenstander van Ajax in de Europa League moet in januari vermoedelijk een aantal steunpilaren verkopen om het hoofd boven water te houden, meldt onder meer Canal+.

Lille is na veertien wedstrijden de koploper van de Ligue 1, maar de financiële positie is ronduit wankel. Le LOSC moet woensdagavond zijn cijfers presenteren aan DNCG, de financiële waakhond in het Franse voetbal. De club zou een verlies geleden hebben van tussen de 130 en 200 miljoen euro en wil daarom voorstellen om in januari enkele spelers te verkopen.

De geldzorgen komen voort uit de positie van grootaandeelhouder en voorzitter Gérard Lopez, die al een bedrag van 130 miljoen moest lenen van AC Milan-eigenaar Elliott Management. Hij beloofde dit terug te betalen via spelersverkopen. Afgelopen zomer brachten spelers als Victor Osimhen (Napoli) en Gabriel Magalhães (Arsenal) in totaal 99 miljoen in het laatje, maar er werd ook voor 40 miljoen ingekocht.

Volgens L'Équipe moet Lopez razendsnel een investeerder vinden die de schuld terugbetaalt óf Elliot zet de Luxemburgs-Spaanse bestuurder uit zijn functie. De Amerikanen zouden al schermen met een mogelijke koper van de werkgever van Sven Botman. Olivier Létang, oud-voorzitter van Stade Rennes, zou klaar staan.

Ajax zal de ontwikkelingen in Frankrijk met grote belangstelling volgen. In februari wacht het tweeluik met Lille in de Europa League. Volgens La Voix du Nord is een transfer van Renato Sanches het meest waarschijnlijk. Voor de Portugese middenvelder is belangstelling uit de Premier League. Afgelopen zomer werd een bod van naar verluidt 70 miljoen nog afgewezen.