De Boer 'moet mond houden' bij Oranje: 'Begrijp dat men liever Van Gaal had gehad'

De Boer 'moet mond houden' bij Oranje: 'Begrijp dat men liever Van Gaal had gehad'

17-12-2020 07:15 Laatste update: 18-12-2020 06:31
114

Frank de Boer werd na het vertrek van Ronald Koeman naar FC Barcelona aangesteld als de nieuwe bondscoach van Oranje, al was niet iedereen in Nederland het daarmee eens. De Boer is realistisch en geeft aan dat hij begrijpt dat mensen liever een andere coach hadden gezien. 

Na het vertrek ging de KNVB op zoek naar een trainer die de 'lijn-Koeman' door kon zetten. "Ik las het ook, Koeman 2.0, ik was een oppasser zonder eigen mening, moest verdergaan op de weg die was ingeslagen en mijn mond houden", begint De Boer in een uitgebreid interview met Voetbal International. "Ik ben er bewust niet tegenin gegaan. Moest ik dan boem meteen mijn stempel drukken? Dan had ik nog meer weerstand gekregen dan die er al was tegen mijn komst."

De kritiek was er, toen De Boer door de KNVB gepresenteerd werd als nieuwe bondscoach. Dat irriteerde hem echter niet. "Nee, want ik kan me goed voorstellen dat mensen liever Louis van Gaal hadden gehad, of Henk ten Cate. Of Peter Bosz. En dat ze nou niet meteen mij in gedachten hadden na de laatste jaren. Wat ik wel vermoeiend vond, is dat ik me bijna moest verantwoorden dat ik het uiteindelijk geworden bén. Ik ben gevraagd of ik het wilde doen, het is niet zo dat ik mezelf heb opgedrongen."