'Vaderlijke' Advocaat: 'Bij Utrecht gezegd: dit is een speler voor Feyenoord'

'Vaderlijke' Advocaat: 'Bij Utrecht gezegd: dit is een speler voor Feyenoord'

20-12-2020 12:42
22

Dick Advocaat had voor de Eredivisie-kraker tussen Feyenoord en Vitesse een onderonsje met Riechedly Bazoer. De trainer van de Rotterdammer is lyrisch over de libero van de Arnhemmers en diens ploeggenoot Oussama Tannane.

Advocaat werkte bij FC Utrecht met het tweetal samen. "Ik vind het een geweldige speler. Ik heb wel iets gezegd, maar het is niet verstandig als ik dat hier voor de microfoon zeg", reageert hij bij FOX Sports. "Tannnane en Bazoer kunnen overal terecht als ze zo spelen, daar kwam het op neer. Ik zei: Als jullie zo doorgaan, kun je overal terecht. Ze spelen zó overtuigend en met zoveel kwaliteit."

Ook vrijdag op de persconferentie was Advocaat al enthousiast over de Vitesse-uitblinkers. Het valt analist Arnold Bruggink op dat hij zeer complimenteus is. "Dat klopt, ik heb bij FC Utrecht gezegd: Dit is een speler voor Feyenoord. Daar had ik het nu niet over, maar wel destijds bij Utrecht. Vitesse is een geweldige vereniging, maar zo'n jongen kan op een hoog niveau spelen. Zoals Tannane nu speelt, kan hij dat ook."

Bruggink zag een stukje 'vaderlijkheid' bij Advocaat. "Je ziet dat hij een beetje duidelijk probeert te maken: waar je nu mee bezig bent, is waar we het over hebben gehad. Dat vind ik wel mooi, want hij voelt zich betrokken bij zo'n jongen. Je ziet Bazoer naar hem toe komen, het is niet andersom."