AD: Feyenoord komt in zoektocht naar spits uit bij Everton-aanvaller Tosun

AD: Feyenoord komt in zoektocht naar spits uit bij Everton-aanvaller Tosun

22-12-2020 15:16 Laatste update: 16:31
163

Feyenoord is in de zoektocht naar een nieuwe spits uitgekomen bij de Turkse spits Cenk Tosun. Dat meldt het Algemeen Dagblad dinsdagmiddag. Tosun komt bij Everton niet aan de bak en mag naar verluidt in de winterstop (op huurbasis) vertrekken.

Feyenoord-trainer Dick Advocaat geeft al vanaf het begin van het jaar aan graag een extra spits aan de selectie toe te willen voegen. Nicolai Jörgensen speelt de laatste tijd weer mee na een periode van langdurig blessureleed en Róbert Bozeník is nog niet fit.

Tosun moet de zorgen van Advocaat in De Kuip gaan verlichten, stelt het AD. De 29-jarige spits speelt nauwelijks bij Everton, maar is nog wel 'gewoon' international van Turkije. Of Tosun daadwerkelijk voor Feyenoord gaat kiezen is nog niet duidelijk, aangezien er meerdere clubs zijn die hem graag binnen willen halen. Zo zou West Bromwich Albion ook voor hem in de markt zijn.

De Turkse spits kwam tot op heden tot 55 wedstrijden in het shirt van The Toffees, waarin hij tien keer het net wist te vinden. Hij moet bij zijn club echter genoegen nemen met een plek op de bank, achter topschutter Dominic Calvert-Lewin.