'UEFA brengt 'Ajax-idee' en andere Champions League-vernieuwingen ter sprake'

'UEFA brengt 'Ajax-idee' en andere Champions League-vernieuwingen ter sprake'

04-02-2021 20:49 Laatste update: 21:11
65

De UEFA belegt deze week al een digitale conferentie met de grootste Europese competities, waarin de plannen voor een nieuwe Champions League-opzet worden besproken. Het huidige systeem gaat hoogstwaarschijnlijk na 2024 op de schop.

Volgens onder meer De Telegraaf en de Britse kranten The Guardian en The Telegraph zitten vertegenwoordigers van de UEFA en de lidstaten vrijdag om de virtuele tafel. Eén van de voorstellen betreft het op de schop gooien van de groepsfase: niet langer acht poules met vier clubs, maar een ranglijst. Juventus-voorzitter Andrea Agnelli sprak onlangs al zijn waardering uit voor dit systeem, dat naar verluidt is ontwikkeld door Ajax.

Dat de huidige Champions League-opzet zijn langste tijd gehad heeft, is ondertussen wel duidelijk geworden. FC Barcelona dreigde al samen met de overige eliteclubs het heft in eigen handen te nemen en samen een Super League te ontwikkelen. Het lijkt er echter niet op dat dit inderdaad gaat gebeuren: de FIFA heeft al verklaard dat spelers van eventuele Super League-clubs niet mee mogen doen aan EK's en WK's.