Ajax op rapport: ongelijk van Ten Hag bewezen, Tagliafico maakt fout goed

18-02-2021 22:54
126

Het leek lang de verkeerde kant op te gaan voor Ajax. Lille OSC pakte in de tweede helft de voorsprong na een te korte terugspeelbal van Nicolás Tagliafico, maar de Argentijn maakte zijn fout goed door een (wel heel gemakkelijk gegeven) penalty te versieren aan de andere kant. Dusan Tadic verzilverde deze, waarna invaller Brian Brobbey het feestje voor Ajax compleet maakte met de 1-2.

Maarten Stekelenburg – 6,5: kreeg in de eerste helft welgeteld nul schoten op doel te verwerken. Uiteindelijk schoot Lille slechts één keer op het Ajax-doel, maar dat leverde wel meteen een treffer op. Niet dat Stekelenburg hier veel aan kon doen.

Devyne Rensch – 7: een zeer solide en volwassen optreden van de achttienjarige Mazraoui-vervanger. Speelde alsof hij al jaren in Ajax 1 staat en was nauwelijks op een foutje te betrappen.

Jurriën Timber – 7: lijkt de concurrentiestrijd van Schuurs te hebben gewonnen en was tegen Lille niet bang om in te schuiven waar dat kon. Een prima wedstrijd.

Lisandro Martínez – 7,5: één van de Argentijnse strijders in de Ajax-achterhoede. Moest in het eerste gedeelte van het seizoen vaak genoegen nemen met een plaats op de bank. Hij klaagde echter niet en liet tegen Lille aan Ten Hag zien eigenlijk gewoon in de basis thuis te horen.

Nicolás Tagliafico – 5,5: de man met bril bestreek de gehele linkerkant en pakte in de eerste helft uit met een heuse no-look-ingooi. Leek in de tweede helft uit te groeien tot de schlemiel aan Ajax-zijde door de bal te kort terug te spelen op Stekelenburg. Timothy Weah profiteerde: 1-0. Tagliafico versierde niet veel later een penalty en maakte daarmee zijn fout goed.

Edson Álvarez – 6,5: had het in de beginfase lastig op het middenveld. Speelde al vanaf de twaalfde minuut met de handrem erop, nadat scheidsrechter Ivan Kruzliak hem wel heel simpel een gele kaart gaf. Herstelde zich echter prima en speelde een solide wedstrijd.

Daley Blind – 7,5: Ten Hag zei een aantal weken terug nog dat Blind niet op het Ajax-middenveld thuishoort, maar wat bewijst de routinier het ongelijk van zijn trainer de afgelopen wedstrijden. Strooide met passes, onderschepte door zijn goede positionering veel ballen en vond steeds de vrije ruimte. Verdediging of middenveld? Het lijkt Blind niet uit te maken.

Davy Klaassen – 6,5: probeerde de ruimte te vinden tussen het middenveld en de verdediging van Lille. Deed dat ook goed, maar wanneer hij de bal kreeg was het telkens wat ongelukkig. Zo had hij in de beginfase van de tweede helft meer moeten doen met een dreigende situatie in het strafschopgebied van Lille.

Antony – 6,5: de gevaarlijkste man aan Ajax-zijde. Kreeg in de eerste helft tot twee keer toe de kans om Lille-keeper Mike Maignan onder vuur te nemen, maar de sluitpost stond beide keren in de weg.

Dusan Tadic – 6,5: startte, zoals eerder in de Champions League, als valse 'nummer 9'. Maakte de nodige meters, was overal op het veld te vinden en zette in de tweede helft Klaassen en Neres met een prachtige hakbal voor het Lille-doel. Een doelpunt leverde het niet op. Was vlak voor tijd belangrijk door vanaf de stip de 1-1 te maken.

David Neres – 5,5: de zwakke schakel in de voorhoede van Ajax. Het tempo leek wat te hoog te liggen voor Neres, die in de tweede helft wél heel dicht bij de 0-1 was. Hij schoot de bal van dichtbij echter hard tegen de lat.

Invallers

Brian Brobbey – x: kwam na 74 minuten spelen in het veld voor David Neres en speelde te kort voor een beoordeling. Was wel zeer belangrijk met de 1-2.

Perr Schuurs – x: kwam na 82 minuten spelen in het veld voor Devyne Rensch en speelde te kort voor een beoordeling.

Oussama Idrissi – x: kwam na 82 minuten spelen in het veld voor Antony en speelde te kort voor een beoordeling.