Breaking news

LIVE: Ajax leidt bij RKC door beauty van Haller, slaande beweging Álvarez

ADO verzuimt gat naar RKC te verkleinen in degradatiestrijd in Eredivisie

ADO verzuimt gat naar RKC te verkleinen in degradatiestrijd in Eredivisie

Gepubliceerd: zaterdag 27 februari 2021 om 20:43za 27-02-2021 om 20:43

ADO Den Haag is er niet in geslaagd om de achterstand op RKC Waalwijk te verkleinen in de Eredivisie. De nummer zeventien kwam in eigen huis niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen de nummer vijftien.

Het begin in het Cars Jeans Stadion was veelbelovend. Al na vier minuten raakte Ricardo Kishna de lat met een vernietigende uithaal. Niet veel later liet ADO ook een tweede mogelijkheid onbenut. Bobby Adekanye schoot over op aangeven van Milan van Ewijk. Die flitsende start kon de thuisploeg geen vervolg geven. Na 23 minuten dacht RKC de score te openen, maar Thijs Oosting werd teruggefloten vanwege buitenspel.

Het duel bood daarna een stuk minder vertier. Pas in de slotfase was er weer een opleving. Finn Stokkers kon na een uitbraak van RKC net niet bij de bal, maar de beste kans was voor Michiel Kramer. De ADO-spits kon vrij inkoppen, maar hij kopte de voorzet van Boy Kemper naast. Beide teams moesten zich daardoor tevreden stellen met een punt. ADO klimt daardoor wel over Willem II heen. RKC heeft nu 23 punten, ADO 15 en Willem II 14. De Tilburgers spelen zondag tegen Sparta.

Zowel Willem II als ADO zal de hete adem van FC Emmen in de nek voelen. De Drentenaren wonnen van FC Utrecht en hebben nu 12 punten.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws