Breaking news

LIVE: Ajax stelt teleur, maar blijft schadevrij voor Roma-uit (gesloten)

De Mos doet voorspelling voorafgaand aan PSV-Ajax: 'Dan winnen ze automatisch'

De Mos doet voorspelling voorafgaand aan PSV-Ajax: 'Dan winnen ze automatisch'

Gepubliceerd: zondag 28 februari 2021 om 10:48zo 28-02-2021 om 10:48

Aad de Mos ziet in Ajax titelkandidaat nummer één, ook wanneer PSV de topper tegen de Amsterdammers van zondagmiddag wint. Het spel van PSV tegen Olympiakos was volgens de voormalig trainer prima, maar Ajax is van een ander niveau.

De Mos geeft PSV zondag een goede kans, maar de titelstrijd lijkt volgens hem beslist. "Op basis van wat we nu weten, heeft Ajax het altijd moeilijk hier in Eindhoven. Ook als ze in topvorm zijn. PSV is in eigen huis altijd tot iets meer in staat", begint De Mos in gesprek met De Telegraaf. "Het zijn ook vaak doelpuntrijke wedstrijden, dat is bijna een zekerheid. Als Ajax verliest van een goed spelend PSV, al zijn ze nog beter dan tegen Olympiakos, dan nóg is Ajax titelfavoriet."

Dat zit hem vooral in het feit dat Ajax goed op resultaat kan spelen, stelt De Mos. "Ajax kan als het slecht speelt ook winnen. En als ze goed spelen, winnen ze automatisch. Ik vind dat ze twee keer niet denderend hebben gespeeld tegen Lille, maar ze herstellen zich in die wedstrijden door veel duels te winnen, duelkracht. Het gaat echt niet verkeerd lopen wanneer Ajax bij PSV verliest."

Hoger tempo
PSV speelde een goede wedstrijd tegen Olympiakos, ondanks de late tegentreffer. De Mos denkt wel dat het anders moet tegen Ajax. "Ajax speelt in een hoger tempo dan Olympiakos, lijdt veel minder balverlies, heeft een heel andere veldbezetting en het wordt waarschijnlijk veel meer lopen zonder bal. Dat kun je niet met elkaar vergelijken."

PSV moet zich volgens De Mos vooral gaan richten op de tweede plaats. "Als PSV punten verspeelt en AZ van Feyenoord wint, dan is het kermis hier. Dan moet PSV nog heel hard gaan knokken voor die tweede plek. Na de weinig positieve dingen uit de maanden januari en februari, kan niet worden gezegd dat ze zich geen zorgen hoeven te maken en die tweede plaats een zekerheidje is", sluit hij af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws