De Mos legt plannen van Schmidt uit: 'Wat ik nu zeg, zal op weerstand stuiten'

De Mos legt plannen van Schmidt uit: 'Wat ik nu zeg, zal op weerstand stuiten'

15-03-2021 14:02
167

Aad de Mos denkt dat Roger Schmidt, trainer van PSV, dit seizoen gebruikt als een testperiode. De Duitser probeert nu de dingen uit en wil in het tweede en derde jaar gaan oogsten met de Eindhovenaren.

PSV staat tweede en kijkt na afgelopen weekend tegen een achterstand van acht punten op Ajax aan. De Mos maakt zich echter niet zo veel zorgen. "Ik zal het je eerlijk zeggen en ik denk dat dit op weerstand zal stuiten, maar ik denk dat hij dit jaar als een soort oefenperiode gebruikt", zegt de voormalig trainer en analist tegen het Eindhovens Dagblad.

De wijze waarop de Duitse trainer spelers rouleert en met opstellingen uitprobeert, bevestigt volgens De Mos wat hij denkt. "Dit is een laboratorium met alles erop en eraan, maar in het tweede en derde jaar moet het knallen worden. Met wat transfers erbij komende zomer moet het dan gaan gebeuren. Dat is vrij nieuw voor PSV, maar dit seizoen zie je ook al wel wat resultaat. Hij brengt bijvoorbeeld veel jonge spelers."

De analist staat achter Schmidt en zijn keuzes. "PSV speelt nu leuk en aanvallend voetbal. Ik geniet van hun spel, omdat het altijd vooruit is en gericht is op het creëren ven kansen. Dat is altijd spectaculair en dat resulteert ook in het weggeven van kansen. Als Feyenoord bijvoorbeeld 4 of 5 kansen krijgt, is dat omdat PSV die ruimte weggeeft."