Feyenoord erkent ongelukkige Pratto-deal: 'Ik baal er ook van als ik dat zie'

Feyenoord erkent ongelukkige Pratto-deal: 'Ik baal er ook van als ik dat zie'

20-03-2021 21:06
49

Mark Koevermans, algemeen directeur van Feyenoord, baalt dat zijn club in januari besloten heeft om Lucas Pratto naar De Kuip te halen. De Argentijnse spits houdt voornamelijk de bank warm en kostte geld, geld dat de Rotterdammers juist nu tekort komen.

Koevermans deed deze week een oproep aan alle fans van de Stadionclub om af te zien van restitutie op de seizoenkaarten omdat de club in financieel zwaar weer verkeert. Veel supporters zijn echter kwaad omdat in januari nog besloten werd om Pratto te halen. "Ik kan dat gevoel bij fans goed begrijpen", zegt de algemeen directeur tegen de NOS.

Toch wil hij graag uitleggen waarom Feyenoord die keuze maakte. "We zaten toen in een situatie waarin we een hele belangrijke januarimaand tegemoet gingen en we nog meededen om het kampioenschap en de beker. We moesten zeven wedstrijden spelen in twintig dagen, hadden met Jörgensen en Bozeník twee geblesseerde spitsen en met Linssen een spits die niet vaak scoorde."

Dat de komst van Pratto niet goed uitgepakt is, kan Koevermans alleen maar beamen. "Als ik zit te kijken naar de wedstrijden en ik zie drie fitte spitsen op de bank zitten, dan vraag ik me wel af of we dat goed hebben gedaan. Daar baal ik dan ook van. Het zal met Frank Arnesen (technisch directeur, red.) besproken worden of we überhaupt nog wintertransfers moeten doen."