Breaking news

Spaanse media bikkelhard voor Koeman en Barça: 'Slechts vijf échte basisspelers'

'Ja, ik maakte bij Ajax weleens foutjes. Maar wie niet? Hier praat niemand erover'

'Ja, ik maakte bij Ajax weleens foutjes. Maar wie niet? Hier praat niemand erover'

Gepubliceerd: woensdag 31 maart 2021 om 16:14wo 31-03-2021 om 16:14

Joël Veltman heeft nog geen moment spijt gehad van zijn overstap naar Brighton & Hove Albion. In Engeland begint niemand over het imago dat hem bij Ajax weleens achtervolgde.

"Heerlijk. Niemand begint over Veltmannetjes", zegt hij in een interview met ELF Voetbal. "Ja, ik maakte bij Ajax weleens foutjes. Maar wie niet? Ik bleef in Nederland het imago houden van iemand die elke wedstrijd de fout ingaat. Van iemand die niet goed genoeg zou zijn voor Ajax."

Hoewel hij weinig las en keek, kreeg Veltman het wel mee. Vervelend, vindt hij. "Maar als meerdere trainers je waarderen, je 246 wedstrijden voor Ajax speelt, het Nederlands elftal haalt en nu bij een mooie club in de Premier League speelt, zegt dat genoeg. In Nederland heb je snel een stempel en daar kom je niet snel vanaf."

Ajax ontving afgelopen zomer slechts negen ton van Brighton. Het verbaasde zijn nieuwe ploeggenoten, vertelt Veltman. "Een aantal spelers was verrast dat ik Ajax inruilde voor Brighton, voor maar negen ton. Dat laatste had te maken met die afspraak met Marc Overmars. En ja, je kunt denken: met Ajax speel je ieder seizoen Champions League en bij Brighton niet eens Europees."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws