De Boer kan één naam wegstrepen: herstellende Van Dijk slaat EK over

De Boer kan één naam wegstrepen: herstellende Van Dijk slaat EK over

12-05-2021 12:11 Laatste update: 12:39
187

Virgil van Dijk is definitief niet beschikbaar voor het EK van komende zomer. De aanvoerder van het Nederlands elftal heeft via clubkanalen van Liverpool bekendgemaakt dat hij zich zal richten op het nieuwe seizoen.

Van Dijk liep begin oktober een zware knieblessure op in de stadsderby tegen Everton. De centrale verdediger is geopereerd en heeft via social media regelmatig beelden van zijn revalidatie gedeeld. Bondscoach Frank de Boer koesterde nog steeds hoop op een EK-deelname van Van Dijk, die de geruchten hierover echter de kop indrukt. "Het is in fysiek opzicht de beste beslissing om niet naar het EK te gaan en mijn herstel tijdens het voorseizoen te voltooien", vertelt hij aan de Liverpool-site.

De 29-jarige Bredanaar loopt zijn allereerste eindtoernooi mis. "Natuurlijk ben ik very gutted dat ik er niet bij ben, dat ik mijn land niet kan vertegenwoordigen. Maar het is zoals het is", vertelt hij. "Het is lastig, maar ik heb er vrede mee."

De Boer maakt vrijdag zijn voorselectie voor het eindtoernooi bekend. Nederland speelt in Amsterdam groepswedstrijden tegen Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië.