De Ligt grapt na komst Juve-coach: 'Weet niet of hij me in positief opzicht kent'

De Ligt grapt na komst Juve-coach: 'Weet niet of hij me in positief opzicht kent'

28-05-2021 20:51
50

Matthijs de Ligt denkt dat kersvers Juventus-trainer Massimiliano Allegri de naam van de Oranje-international 'wel in het hoofd' heeft. De Ligt kent de 53-jarige oefenmeester niet persoonlijk, maar de twee kwamen elkaar wel tegen bij de Champions League-ontmoetingen tussen Ajax en Juventus van twee jaar geleden.

Vrijdag maakte Juventus bekend dat Allegri de ontslagen Andrea Pirlo opvolgt als hoofdtrainer bij de club. In een interview met ESPN vertelt De Ligt over de komst van eerstgenoemde. "Ik ken hem persoonlijk niet, dus dat zullen we na de zomer zien", antwoordt de stopper, die denkt dat Allegri wel weet wie hij is. In 2019 - toen Allegri al coach was bij Juve - besliste De Ligt de dubbele Champions League-ontmoeting tussen Ajax en de Italiaanse club met een goal. "Ik weet niet of hij me in positief opzicht kent. Mijn naam zal hij wel in zijn hoofd hebben, ja", lacht De Ligt.

Wedden

Meer odds

De 21-jarige verdediger baalt wel van het ontslag van Pirlo. "Ik was heel tevreden met hem. Hij gaf me vertrouwen en probeerde me ook echt beter te maken. Ik was dus heel blij met hem, maar uiteindelijk bepaalt de club wat er gebeurt. Er wordt veel gevraagd bij een club als Juventus. Vorig jaar wonnen we de titel wél, maar werd de toenmalig trainer (Maurizio Sarri, red.) ook ontslagen."

In vrijwel alle duels waarin hij het afgelopen seizoen beschikbaar was, kreeg De Ligt het vertrouwen van Pirlo. Juventus eindigde echter ternauwernood op een relatief teleurstellende vierde plek, wat de oefenmeester de kop kostte.