Bosz doet Lyon-fans meteen belofte: 'Bij Ajax en Leverkusen ervaring opgedaan'

Bosz doet Lyon-fans meteen belofte: 'Bij Ajax en Leverkusen ervaring opgedaan'

30-05-2021 10:56
87

Peter Bosz belooft de fans van Olympique Lyon aanvallend voetbal. De Nederlandse trainer werd zondag gepresenteerd door de Ligue 1-club, waar hij een contract tot medio 2023 heeft getekend.

"Ik ben erg blij om hier te zijn. Olympique Lyon is een heel grote club met gepassioneerde supporters", vertelt Bosz. "Bovendien heeft de club grote plannen. Mijn filosofie is aanvallend voetbal. We spelen voor de fans."

Bosz stelt dat hij niet schroomt om jonge spelers een kans te geven. "Ik hou van goede spelers met techniek, slimme spelers ook. Ik heb onder meer bij Ajax en Bayer Leverkusen ervaring opgedaan met het werken met jonge spelers. Als talenten kwaliteit hebben, dan ben ik niet bang om ze op te stellen", aldus de Nederlandse coach. "Er zit ook bij Lyon een aantal heel goede jonge spelers. Ik heb met Juninho (technisch directeur, red.) al over de selectie gesproken. Daarnaast heb ik de Ligue 1 en de Franse clubs in Europa altijd gevolgd."

Bosz benadrukt dat hij voorstander is van aantrekkelijk voetbal. "Het belangrijkste is natuurlijk winnen, maar ik vind de manier waarop je wint net zo belangrijk. We moeten leuk voetbal spelen, en dus aanvallend. Maar daarvoor heb je ook een goede organisatie nodig, als je met deze stijl prijzen wil pakken. Het zal tijd kosten om dat erin te slijpen."

Juninho is blij met de komst van Bosz. "Ik hoop dat hij al zijn kennis gaat inzetten om ons te brengen waar we willen zijn, daarvoor bedank ik hem nu al. En ik denk dat hij ook blij gaat zijn bij Lyon. Het is de uitdaging om een uitstekend team te ontwikkelen, maar de basis is al gelegd voor Peter.

Volgens voorzitter Jean-Michel Aulas is het belangrijk dat Bosz al Frans spreekt door zijn periode als speler van SC Toulon. "En toen we voor het profiel kozen met een aanvallende speelstijl, waren er niet veel kandidaten. Peter Bosz past hier perfect." Aulas belooft bovendien versterkingen. "We gaan onszelf de middelen geven om onze ambities waar te maken, zowel op nationaal als Europees niveau."