Ten Hag over nasleep van auto-ongeluk Arnautovic: 'Wie gaat dat betalen? Ikke'

Ten Hag over nasleep van auto-ongeluk Arnautovic: 'Wie gaat dat betalen? Ikke'

Gepubliceerd: donderdag 17 juni 2021 om 08:13do 17-06-2021 om 08:13

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft een zwak voor Marko Arnautovic, die hij als aanstormend talent van FC Twente leerde kennen. De inmiddels 32-jarige Oostenrijker – geschorst voor het EK-duel met Oranje van donderdag – raakte ook in zijn Twente-tijd al regelmatig betrokken bij incidenten buiten het veld, maar heeft volgens Ten Hag een klein hartje.

Arnautovic raakte als speler van Internazionale de van ploeggenoot Samuel Eto'o geleende Bentley kwijt, maar was in zijn FC Twente-tijd al eens bij een auto-ongeluk betrokken. "Ik weet nog toen hij die auto tegen de muur reed", haalt Ten Hag in gesprek met TC/Tubantia herinneringen op. "Wie gaat dat betalen, vroeg Fred (toenmalig hoofdtrainer Fred Rutten, red.). Ikke, zei Marko. Hij nam zijn verantwoordelijkheid. Dat tekent zijn karakter. Nu verdient hij genoeg, maar toen moest hij dat nog op afbetaling doen."

Ten Hag heeft ook gezien hoe Arnautovic in de EK-wedstrijd tegen Noord-Macedonië tekeerging, waardoor hij is geschorst voor het treffen met Oranje. "Marco jongen, wat doe je nou dan weer?", beschrijft de Ajax-trainer zijn reactie. "Als hij zijn emoties beter onder controle had kunnen houden, was hij een spits geweest voor de absolute top."

Ten Hag benadrukt echter dat Arnautovic ook een zachte kant heeft. "Hij heeft een geweldig ego, maar is enorm sociaal voor zijn directe omgeving. Hij kan de mensen het bloed onder de nagels vandaan halen, maar tegelijkertijd kun je niet heel kwaad op hem worden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws