Advocaat is kritisch op 'grootverdiener' Jörgensen: 'Laatste drie jaar minimaal'

Advocaat is kritisch op 'grootverdiener' Jörgensen: 'Laatste drie jaar minimaal'

Gepubliceerd: dinsdag 22 juni 2021 om 20:35di 22-06-2021 om 20:35

Dick Advocaat is kritisch op Feyenoord-spits Nicolai Jörgensen, die andermaal heeft aangegeven dat hij weg wil uit Rotterdam. Volgens Advocaat strijkt Jörgensen een fors salaris op bij Feyenoord.

Feyenoord-trainer Arne Slot hoorde maandag persoonlijk van Jörgensen dat de Deen inzet op een transfer. "Het is een goede jongen, maar de laatste drie jaar heeft hij te weinig gepresteerd voor het bedrag dat hij verdient. Dat zijn grote bedragen", zegt Advocaat bij De Oranjezomer op Veronica Inside.

"Wat hij precies verdient, weet ik niet. Maar het is wel een grootverdiener omdat hij het een periode uitstekend gedaan heeft. De laatste drie jaar was het echter minimaal. Hij was veel geblesseerd, echt heel veel. Als je dacht dat het weer ging, viel hij weer uit of kon hij bijvoorbeeld maar vijftien minuten spelen. Het is een goede jongen, maar op dit moment niet sterk genoeg. Vorig jaar gaf bij bij Arnesen al aan dat hij weg wil. Jörgensen speelt al vijf jaar bij Feyenoord. Op een gegeven moment heb je het wel gezien."

"Als Jörgensen weggaat, scheelt dat veel salaris. Tegenwoordig kunnen ze best aardige spelers halen, dat zie je ook met Til. Vorig jaar was hij veel te duur en wilde hij zelf nog niet. Maar met het bedrag dat Jörgensen verdient kun je aardige spelers halen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws