Breaking news

VI: Feyenoord wil Veerman, financiers van buitenaf moeten transfer mogelijk maken

'Als je ziet wat Ajax betaalde voor Antony en Haller, dan is Berghuis een koopje'

'Als je ziet wat Ajax betaalde voor Antony en Haller, dan is Berghuis een koopje'

Gepubliceerd: woensdag 23 juni 2021 om 21:38wo 23-06-2021 om 21:38

Jan Everse, die in 1977 zelf van Feyenoord naar Ajax trok, vindt het niet gek als Steven Berghuis kiest voor een overstap naar Ajax. De 67-jarige Rotterdammer verwacht echter wel dat de supporters van Feyenoord dat 'nooit' zullen snappen.

"Dit is een waanzinnig iets, gebeurt bijna nooit", vertelt Everse in gesprek met De Telegraaf over de mogelijke overstap van Feyenoord-captain Berghuis naar Ajax. "De supporters zullen zo’n stap denk ik nooit gaan begrijpen. Die staan er gewoon heel anders in, kijken vooral naar hún club, waar ze helemaal wild van zijn. Ik snap het wel als ze heel boos zullen zijn. Of dat sentiment mij ooit zou hebben weerhouden van een stap naar Ajax? Nee, een speler kijkt altijd naar wat hij wil bereiken, zijn ambitie en waar hij de meeste motivatie vandaan haalt."

Everse snapt goed dat Ajax werk wil maken van de komst van Berghuis. "Als je kijkt naar wat Ajax heeft betaald voor Antony en Haller bijvoorbeeld, dan is Berghuis met die clausule van vier miljoen euro echt een koopje", stelt hij. "De aantallen die hij bij Feyenoord haalde qua goals en assists, gaat hij daar ook halen en misschien nog wel verbeteren. Als hij bij Feyenoord om een bal vroeg, kwam die nog wel eens of te hard of te zacht. Bij Ajax zal dat minder zijn. Hij gaat daar ook groeien."

Als Berghuis daadwerkelijk kiest voor Ajax, vindt Everse dat geen rare keus. "Als je als speler in Nederland wil blijven, vind ik het een logische keuze", vertelt de ex-linksback. "Je wordt daar bijna elk jaar kampioen, speelt Champions League, behoud je plek bij het Nederlands elftal."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws