Van der Vaart en Van Hooijdonk verrast door claim van De Boer: 'Vind het apart'

Van der Vaart en Van Hooijdonk verrast door claim van De Boer: 'Vind het apart'

27-06-2021 21:32
126

De claim van Frank de Boer over Donyell Malen heeft Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart verrast. De Boer wisselde Malen omdat hij naar eigen zeggen maar een uur kon spelen. 

Dat verrast Van der Vaart. "Hij zegt dat hij er dicht op zit, dat snap ik wel, maar Malen oogt hartstikke fit. Is de fysieke coach degene die dan zegt dat hij maar zestig minuten kan spelen? Hij kan toch langer spelen?", vraagt Van der Vaart zich af bij de NOS.

Van Hooijdonk kijkt net als Van der Vaart gek op van de claim van De Boer. "Ik vind het ook apart. Wij zien die wedstrijd toch ook en zien toch dat Malen veruit de gevaarlijkste aanvaller is? In mijn ogen was de pijp nog lang niet leeg."

Toekomst De Boer
De Boer zei dat hij 'rustig gaat nadenken' over zijn toekomst als bondscoach van het Nederlands elftal. "Dat is een terechte vraag, maar hij antwoordt gewoon goed. Want wat moet hij erover zeggen?", zegt Van der Vaart. "Het voelde als een soort laatste kans. Hij heeft een paar foute keuzes gemaakt. Het zag er wat beter uit, maar dit is zo'n deceptie waardoor hij na wil denken of hij bondscoach wil blijven. En de KNVB zal ook nadenken."

"Het is een roemloos toernooi geweest. Als je naar de tegenstanders uit de poule kijkt en we er dan uitgaan tegen deze Tsjechen. En je pakt de twee oefenwedstrijden er nog bij...", vult Van Hooijdonk aan. "Als je er zo uitvliegt na zo'n makkelijke poule, heb je een heel matig toernooi gespeeld."

"Jullie zijn er ooit uitgegaan tegen de Russen, maar iedereen genoot toen van de poulefase. Nu hebben we zo weinig om op terug te vallen en op terug te kijken", zegt Van Hooijdonk tegen Van der Vaart.