Messi neemt gebroken afscheid van Barça: 'Ik heb gedaan wat ik kon doen'

Messi neemt gebroken afscheid van Barça: 'Ik heb gedaan wat ik kon doen'

08-08-2021 12:35
187

Een zeer geëmotioneerde Lionel Messi heeft zondag afscheid genomen van FC Barcelona. De Argentijnse sterspeler wilde niet vertrekken, maar heeft naar eigen zeggen geen andere keus.

Nog voordat de persconferentie in Camp Nou begon, biggelden de tranen over zijn wangen. "Dit is voor mij zo zwaar, na al die jaren. Ik heb hier mijn hele leven gespeeld en ben er gewoon niet klaar voor", begon Messi, terwijl onder meer Ronald Koeman en Frenkie de Jong toekeken in de zaal.

Wedden

Meer odds

"Ik was er samen met mijn familie van overtuigd dat we zouden blijven, want dit is ons thuis", vervolgde Messi. "Wij dachten dat we hier zouden blijven. We hebben hier een geweldige tijd gehad. Vandaag moet ik gedag zeggen tegen dit alles."

"Deze club heeft altijd zoveel respect voor mij gehad. Ik heb hier zoveel mooie dingen meegemaakt, maar alles heeft me geholpen om te groeien en beter te worden, om uiteindelijk de persoon te worden die ik vandaag ben. Ik heb alles gegeven voor de club en het shirt. Van de eerste tot de laatste dag. Maar de waarheid is dat ik vertrek."

"Ik heb nooit verwacht dat ik zo gedag zou moeten zeggen. Afgelopen jaar speelden we zonder publiek. Het was lastig om niet het gejuich te horen. Ik verlaat de club zonder de fans gezien te hebben. Ik heb niet goed afscheid kunnen nemen. Dat doet pijn. Ik hoop dat ik hier ooit nog terug kan keren."

Barcelona maakte de definitieve breuk met Messi donderdagavond wereldkundig. Volgens voorzitter Joan Laporta was er een akkoord over een nieuw, vijfjarig contract, waarbij de 34-jarige Argentijn twee seizoenen aan salaris uitbetaald zou krijgen. De Spaanse competitie La Liga ging daar echter niet mee akkoord.

"Ik heb gedaan wat ik kon doen, net als de club. Ik heb veel mensen over mij gehoord. Vorig jaar wilde ik niet blijven en nu wel... Maar het kon simpelweg niet door de regelgeving van La Liga", aldus Messi. "Meer valt er niet te zeggen." Aan het einde van zijn toespraak kreeg hij een staande ovatie vanuit de zaal.