'Haller had tot nu toe geen indruk op mij gemaakt, maar dit is hem enorm gegund'

'Haller had tot nu toe geen indruk op mij gemaakt, maar dit is hem enorm gegund'

Gepubliceerd: donderdag 16 september 2021 om 11:51do 16-09-2021 om 11:51

Het Nederlandse voetbal staat weer op de kaart, concludeert Rafael van der Vaart na de imponerende overwinning van Ajax bij Sporting Portugal (1-5). Hij prijst Sébastien Haller.

Na het historische 'Champions League-seizoen' 2018/2019 was de groepsfase twee keer het eindstation van Ajax, maar Van der Vaart constateert dat de ploeg van trainer Erik ten Hag 'al jaren' imponeert in Europa. "Als je uit naar Sporting gaat en je wint met 1-5... Daar moeten we als heel Nederland trots op en blij mee zijn. Nederland staat gewoon weer op de kaart", reageert hij in de studio van Ziggo Sport.

Haller was de gevierde man in Lissabon: de 27-jarige spits bekroonde zijn Champions League-debuut met vier goals. Slechts één speler presteerde dat ook: Marco van Basten in 1992 voor AC Milan tegen IFK Göteborg. "Maar we gaan hem niet vergelijken met Marco, toch?", knipoogt Van der Vaart. "Nee, Haller heeft het heel goed gedaan. Ik vond dat hij tot nu geen indruk had gemaakt, maar dit is hem enorm gegund. Laten we alsjeblieft hopen dat hij zo doorgaat."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws