Breaking news

AZ kan vizier verleggen na krappe zege bij Cluj en heeft plek 1 stevig in handen

'Meer vertrouwen in Ramalho dan in Trauner, maar ik schat PSV ook hoger in'

'Meer vertrouwen in Ramalho dan in Trauner, maar ik schat PSV ook hoger in'

Gepubliceerd: zondag 19 september 2021 om 11:00zo 19-09-2021 om 11:00

PSVFeyenoord is niet alleen een Eredivisie-topper, maar ook een 'strijd' tussen twee belangrijke centrumverdedigers: Gernot Trauner en André Ramalho. Beiden spelers hebben flink wat jaren achter de rug in Oostenrijk. Christoph Nister, journalist van Kronen Zeitung, analyseert het duo tegenover VoetbalPrimeur.

 

Nieuwe omgeving
Waar Ramalho tweeënhalf jaar Bundesliga-ervaring heeft, speelde Trauner voor Feyenoord onafgebroken in de Oostenrijkse Bundesliga. Volgens Nister vraagt een nieuwe omgeving altijd aanpassingstijd en wordt er enigszins laatdunkend naar de Oostenrijkse competitie gekeken. "De overstap is voor beiden niet heel groot geweest, aangezien de Bundesliga sterker is dan zijn reputatie doet vermoeden. De afgelopen jaren hebben Oostenrijkse teams zich in Europese competities goed staande gehouden en een stap gezet."

Toch erkent Nister dat de stap voor de Feyenoorder iets pittiger is geweest. "De ervaring die Ramalho in de Duitse Bundesliga heeft opgedaan, neemt hij toch mee naar Nederland. Trauner mist dat."

Natuurlijke leiders
Trauner was jarenlang aanvoerder van LASK en ook Ramalho droeg regelmatig de band bij RB Salzburg. Volgens Nister heeft zowel de Oostenrijker als de geboren Braziliaan natuurlijk leiderschap in het bloed. "Beiden zijn in hun laatste jaren in Oostenrijk hoofdrolspelers geweest." Toch wordt er in Oostenrijk onderscheid gemaakt in het verwachtingspatroon van het tweetal.

"Ramalho heeft bij RB Salzburg en Bayer Leverkusen al met Roger Schmidt samengewerkt. Hun band is heel sterk. Ik heb daarom ook meer vertrouwen in hem dan in Trauner in de Eredivisie, maar dat komt ook omdat ik PSV hoger inschat dan Feyenoord", benadrukt Nister.

Groter potentieel
Ramalho heeft meteen zijn stempel gedrukt als topaanwinst van PSV. Nister denkt dat PSV een belangrijke slag geslagen heeft met het aantrekken van de Braziliaan. "Hij heeft al veel ervaring in Europese competities en daarnaast won hij veel prijzen met Salzburg. In potentie kan Ramalho ook nog meer groeien dan Trauner."

Want volgens de Oostenrijkse journalist is er één aspect waar de PSV'er nog aan kan werken. "Hij is te traag. Door zich verdedigend beter te positioneren wordt hij een nog betere verdediger." Toch is het antwoord kraakhelder, op de vraag wie beter is. "Ramalho! Hij is technisch sterker, in de opbouw is hij beter en in de luchtduels legt Trauner het ook af tegen Ramalho. Met meer snelheid was Ramalho echt een topspeler geweest."

PSV en Feyenoord staan zondag 14:30 tegenover elkaar in Eindhoven. PSV gaat aan kop in de Eredivisie, Feyenoord staat op de zevende plaats, maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

(Lars Teunissen/VoetbalPrimeur)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie is er beter?

Ramalho
63%
Trauner
37%
(1380 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws