PSG wint met boze Messi in blessuretijd tegen Bosz, Juve speelt 1-1 zonder De Ligt

19-09-2021 22:38 Laatste update: 22:40
79

Het Olympique Lyon van Peter Bosz heeft in de absolute slotfase een nederlaag geleden bij Paris Saint-Germain. De bezoekers kwamen zelfs op voorsprong, maar PSG maakte in blessuretijd de winnende treffer. Juventus heeft - met Matthijs de Ligt op de bank - gelijkgespeeld tegen AC Milan.

PSG - Lyon 2-1
Het duel tussen Paris en Lyon golfde op en neer. In de eerste helft kreeg Lionel Messi een aantal mogelijkheden, maar de Argentijn wist zijn eerste treffer voor PSG nog niet te maken. Lyon kwam ook niet tot scoren, waardoor de brilstand na rust pas van het scorebord verdween.

Lucas Paquetá zette de bezoekers na 54 minuten spelen namelijk verrassend op voorsprong. De Braziliaan werd goed aangespeeld door Karl Toko Ekambi, waarna hij Gianluigi Donnarumma in de korte hoek passeerde: 0-1. Het duurde echter niet lang voordat PSG weer langszij kwam. De Parijzenaren kregen een goedkope strafschop nadat Neymar naar de grond ging. De Braziliaan benutte de penalty zelf, waardoor het 1-1 stond.

Dik tien minuten na de treffer van Neymar werd Messi naar de kant gehaald door trainer Mauricio Pochettino. Daar was de 34-jarige linkspoot niet blij mee: hij liet zijn onvrede duidelijk blijken aan zijn trainer. Na de wissel van Messi werd er nog gescoord: Mauro Icardi kopte in de blessuretijd de winnende treffer binnen. Daardoor staat PSG stevig aan kop in de Ligue 1.

Juventus - Milan 1-1
De Serie A-topper tussen streekgenoten Juventus en AC Milan eindigde gelijk. De Ligt zat negentig minuten op de bank bij de thuisploeg, waar Álvaro Morata na vier minuten al de score opende. De Spanjaard stiftte de bal in het doel van Milan na een vloeiende counter.

Juventus hield de voorsprong lang vast, tot de 76ste minuut. Ante Rebić kopte de bal uit een corner tegen de touwen. Daardoor houden Juventus en Milan allebei een punt over aan het duel. Eerstgenoemde staat daardoor op een schrikbarende achttiende plek, die aan het einde van het seizoen degradatie betekent. Milan staat tweede, met een minder doelsaldo dan koploper Internazionale.