AD deelt vermoedelijke Europese opstellingen van PSV, Feyenoord, AZ en Vitesse

AD deelt vermoedelijke Europese opstellingen van PSV, Feyenoord, AZ en Vitesse

30-09-2021 07:00
44

PSV, Feyenoord, AZ én Vitesse spelen donderdagavond een Europese wedstrijd. Het Algemeen Dagblad heeft de vermoedelijke opstellingen van de vier Nederlandse Europa League- en Conference League-vertegenwoordigers gedeeld.

PSV wil in Oostenrijk het tij weer keren, na een moeizaam Eredivisie-drieluik. De Eindhovenaren verspeelden tegen Feyenoord hun maximale score, wonnen uiterst moeizaam bij Go Ahead Eagles en verloren vervolgens ook bij Willem II: donderdagavond staat het Europa League-uitduel met Sturm Graz op het programma. Trainer Roger Schmidt lijkt te kiezen voor de opstelling die hij tegen Willem II ook al gebruikte.

Wedden

Meer odds

Vermoedelijke opstelling PSV: Drommel; Mwene, Ramalho, Boscagli, Max; Sangaré, Götze, Van Ginkel; Doan, Zahavi, Gakpo.

Feyenoord tankte vertrouwen door in de Eredivisie van achtereenvolgens PSV, sc Heerenveen en NEC te winnen. De stadionclub heeft nog een inhaalwedstrijd tegen Heracles Almelo tegoed, maar is op basis van verliespunten de naaste belager van koploper Ajax. Donderdag ontvangt men Slavia Praag, twee weken na de 0-0 bij Maccabi Haifa. Volgens het AD gaat trainer Arne Slot één wijziging doorvoeren: rechtsback Marcus Holmgren Pedersen is terug van een blessure en lost Lutsharel Geertruida weer af.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Trauner, Senesi, Malacia; Toornstra, Til, Kökcü; Jahanbakhsh, Linssen, Sinisterra.

AZ is moeizaam aan het seizoen begonnen en gaf in de Conference League tot twee keer toe een voorsprong weg tegen het Deense Randers: 2-2. Zondag werd er weer vertrouwen getankt, met een 5-0 zege op Go Ahead Eagles. Jordy Clasie ontbrak toen vanwege een schorsing, maar lijkt nu de plek van Tijjani Reijnders over te nemen. Timo Letschert is na zijn veelbesproken wissel tegen FC Twente terug, maar voor hem is nog geen plek in de basis.

Vermoedelijke opstelling AZ: Vindahl Jensen; Sugawara, Hatzidiakos, Martins Indi, Wijndal; Midtsjö, De Wit, Clasie; Gudmundsson, Pavlidis, Karlsson.

Vitesse verdedigt tegen Stade Rennes zijn koppositie in de Conference League-poule, die het verkreeg dankzij een 0-2 zege op het Sloveense NS Mura. De aanloop naar de wedstrijd tegen de Fransen is echter rumoerig geweest: Oussama Tannane had tegen Fortuna Sittard negentig minuten lang op de bank gezeten en is inmiddels uit de selectie gezet. Daan Huisman lijkt na dat duel plaats te moeten maken voor Loïs Openda.

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Schubert; Doekhi, Bazoer, Rasmussen; Dasa, Bero, Gboho, Tronstad, Wittek; Openda, Frederiksen.