Koeman sprak met Weghorst: 'Zou willen dat ik elf spelers had die zo reageren'

09-10-2023 20:16
28

Op de persconferentie van Oranje wordt bondscoach Ronald Koeman gevraagd naar de situatie rondom Wout Weghorst. De spits maakte tijdens de vorige interlandperiode een getergde indruk, zowel binnen als buiten de lijnen, en leek geïrriteerd over een gebrek aan speelminuten. Koeman geeft aan zich niet druk te maken om de aanvaller.

"Daar heb ik het toen zelfs direct na de wedstrijd met hem over gehad", zo geeft Koeman aan. "En ik heb ook daarna nog contact met hem gehad, dat kwam vanuit Wout. Zoals het overkwam was het niet bedoeld, maar zo had ik het ook niet opgevat. Ik zou willen dat ik elf spelers had die zo reageren als ze de winnende goal maken."

Of Weghorst gaat spelen, wil Koeman nog niet zeggen. Om de suggestie dat de spits van Hoffenheim hem heeft gered, moet de keuzeheer voorzichtig lachen. "Ja, zie je dat zo? Tegen Griekenland stond het volgens mij al 2-0, dus dat is volgens mij niet zo. En Ierland… zo kun je het omschrijven, dat hij de winnende goal maakt. Het is een geweldige speler om mee te werken. Hij ontwikkelt zich zodanig dat je niet hoeft te twijfelen om hem op te stellen. Wat hij brengt, dat is duidelijk."