Vraagtekens bij Volendam-chaos: 'Wij verdienden geen drol, kregen twee tientjes'

01-12-2023 17:40 Laatste update: 17:46
24

Melvin Platje kan zich niet voorstellen dat FC Volendam nu met financiële problemen kampt en vindt het jammer dat 'zijn club' nu negatief in het nieuws is, zo vertelt hij in #DoneDeal de podcast. Dat is de discussie die ten grondslag ligt aan de chaos in het vissersdorp.

Jan Smit is deze week ontslagen bij FC Volendam, omdat hij ervoor gezorgd zou hebben dat de club financieel niet meer gezond is. Team Jonk, bestaande uit Wim Jonk, Jasper van Leeuwen en Ruben Jongkind, vindt dat absoluut onwaar. Daardoor vertrekken zij ook bij Volendam, dat dadelijk zonder hoofdtrainer en technisch management zit.

Platje, die tussen 2007 en 2011 in het vissersdorp voetbalde, lijkt Team Jonk wel te begrijpen. "Volendam is een geweldige club, maar hoe kunnen zij nou financiële problemen hebben?", vraagt Platje zichzelf hardop af in #DoneDeal.

"Wij verdienden geen drol daar, we kregen twee tientjes. Daar kan het dus niet aan liggen", gaat Platje verder. "Ik vind het jammer om al het negatieve nieuws te zien. Het is namelijk echt een geweldige club. Ik weet niet wat ze gedaan hebben, maar misschien hebben ze flink lopen smijten met geld."

Bekijk de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, géén Hakim Ziyech bij Ajax en leven als een god in Indonesië hieronder, of luister de podcast via Spotify!