Buitenspel: Speler van het jaar 2023 Bodø/Glimt ontvangt prijs in shirt van Ajax

18-12-2023 17:15
41

Blessuregevallen, transfers, interviews en wedstrijdverslagen; alles vind je in de nieuwslijst van VoetbalPrimeur. In de rubriek 'Buitenspel' houden we jullie óók op de hoogte van de zaken die een te hoog privégehalte hebben voor de gewone nieuwslijst, maar zéker het vermelden waard zijn.

Aanvaller Bodø/Glimt ontvangt prijs in een... Ajax-shirt

Amahl Pellegrino, een van de aanvallers van Bodø/Glimt werd eerder deze maand verkozen tot speler van het jaar in Noorwegen. De buitenspeler was goed voor 24 competitietreffers en had daarmee een groot aandeel in het kampioenschap van de club (de competitie in Noorwegen is al afgelopen). 

De speler van het jaar van de Eliteserien kreeg de prijs uitgerijkt in de aanwezigheid van zender TV2. Dat Pellegrino de prijs zou krijgen, wist hij niet van tevoren. De aanvaller was bezig met een interview over het afgelopen seizoen toen zijn vriendin hem verraste met de bokaal. Het meest opvallende aan dit hele verhaal: de speler van Bodø/Glimt droeg een Ajax-tenue toen hij nietsvermoedend de prijs in handen kreeg gedrukt. 

Nu Bodø/Glimt aan Ajax is gekoppeld in de tussenronde van de Conference League, zullen deze beelden nog wel een aantal keer opduiken. Mocht Ajax ooit interesse tonen in Pellegrino, dan lijkt het met de voorkeur van de aanvaller wel goed te zitten.