Pijnlijk: Ajacied Gaaei wordt voor rust naar de kant gehaald

27 februari - 10:00
49

Nog in de eerste helft van het duel tussen Ajax en AZ kwam John van 't Schip met een pijnlijke ingreep. Anton Gaaei werd, voor de tweede keer dit seizoen, al in de eerste helft gewisseld. Na 35 minuten spelen zat de wedstrijd erop voor de Deen, die werd vervangen door Ahmetcan Kaplan.

"Je kunt vijf minuten wachten, maar in die vijf minuten kan hij ook een bal geven die wél fataal is. Dat risico wilden we niet nemen", sprak Van 't Schip na afloop van de wedstrijd tegenover ESPN. 

Kenneth Perez, landgenoot van Gaaei, liet zich bij ESPN uit over de rechtsback. "Dit wordt geen Ajax-speler in de toekomst. Voor nu is dit het, volgend seizoen wordt hij waarschijnlijk verhuurd aan een club als Go Ahead Eagles of gaat hij terug naar Denemarken. Misschien kan hij dan opkrabbelen." 

Eerder dit seizoen haalde Maurice Steijn Gaaei voor rust naar de kant in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord, die uiteindelijk met 0-4 werd verloren. De Deen maakte dit seizoen zestien keer zijn opwachting voor Ajax in de Eredivisie.