Buitink vreest voor voortbestaan Vitesse: 'Doet heel veel pijn'

7 april - 20:14 Laatste update: 20:28
31

Thomas Buitink voelt veel pijn vanwege de crisis bij Vitesse. De aanvaller hoopt dat de club kan blijven bestaan en vindt het fijn dat Edwin Reijntjes, interim-directeur van Vitesse, eerlijk is over de toekomst van de club uit Arnhem.

Reijntjens luidde afgelopen week de noodklok. In een interview met ESPN geeft hij onder meer aan dat de supporters zich terecht zorgen maken over het voortbestaan van Vitesse. Reijntjes noemt de kans 'best wel groot' dat de club uit Arnhem volgend seizoen niet meer bestaat.

"Ten eerste wil ik zeggen dat ik het goed vind dat hij reëel is, zegt waar het op staat en er niet omheen draait. Dat vind ik mooi van hem", reageert Buitink voor de camera van VoetbalPrimeur na de 3-0 nederlaag tegen NEC. "Tuurlijk is het een hele klus om de club op de rails te houden. Dat is voor mij ook het belangrijkst, dat de club blijft bestaan. Wij hebben alleen invloed op het veld en niet op hoe het boven ons gaat."

Het nieuws kwam wel aan bij de spits. "Dit is mijn vijftiende haar bij deze club en je wil niet dat dit zo eindigt. Je hebt het er ook met elkaar over. Je hoort van alles in de media en dan komen het mogelijke puntenaftrek, de licentie en het feit dat het sportief niet goed gaat allemaal bij elkaar. Het is gewoon geen leuke fase en doet heel veel pijn."