Ontwikkeling Botman maakt indruk op Endt: 'Postuur en gestalte vaak misleidend'

15-02-2021 10:50 Laatste update: 11:37
51

David Endt geniet van de stormachtige ontwikkeling van Sven Botman bij zijn club Lille OSC. De voormalige teammanager van Ajax laat in gesprek met VoetbalPrimeur weten dat hij begrijpt dat mensen zich afvragen of Ajax de centrale verdediger niet te snel heeft laten gaan.

Danny Vos
AMSTERDAM

Endt volgt de centrumverdediger al vanaf het moment dat hij in de jeugd van Ajax speelde. "Daar kon je niet om Sven heen omdat hij zo lang was. Het postuur en het gestalte van een speler zijn vaak misleidend. De nietsvermoedende supporter bindt daar direct een conclusie aan: hij is lang, oogt ietwat slungeling, dat zou wel niet zo geweldig zijn."

"Ik vond het daarom ook prachtig om te zien dat hij bij Heerenveen toch een heleboel van die aanvankelijke vooroordelen logenstrafte door uitstekend te spelen en zich echt te ontwikkelen. Ook daarin kun je zeggen: heeft Ajax hem niet te snel laten gaan?" Het is volgens Endt de meest logische vraag die voortvloeit uit de ontwikkeling van de 21-jarige verdediger. "Het is misschien waar". Hoe dan ook, Endt vindt de ontwikkeling van Botman mooi om te zien. "Dat hij nu speelt bij Lille, in een zware competitie, is een groot compliment voor deze jongen."