Mbappé redt PSG met discutabele strafschop kort voor tijd

15-10-2021 22:52
42

Paris Saint-Germain is ontsnapt aan het tweede puntenverlies op rij in de Ligue 1. De sterrenformatie van coach Mauricio Pochettino won in het Parc des Princes nipt met 2-1 van Angers door een discutabele penalty van Kylian Mbappé.

In tegenstelling tot de Franse aanvaller ontbraken Lionel Messi en Neymar, omdat ze niet op tijd terug waren uit Zuid-Amerika na interlandverplichtingen. Ook Ángel Di María, Marquinhos, Keylor Navas en Leandro Paredes ontbraken om die reden. Zonder de sterren had PSG alle moeite met Angers. Tien minuten voor rust zette Angelo Fulgini de verrassende nummer vier van de competitie zelfs op voorsprong door bij de tweede paal binnen te werken.

PSG moest daardoor weer in de achtervolging, nadat het voor de interlandperiode al met 2-0 verloor van Stade Rennes. Pochettino bracht na 64 minuten onder meer Georginio Wijnaldum in de jacht op de gelijkmaker. Die kwam er niet veel later dankzij Danilo. De ex-speler van Roda JC kopte raak op aangeven van Mbappé.

Enkele minuten voor tijd kon PSG opgelucht ademhalen. De VAR constateerde hands na een kopbal van Mauro Icardi en riep de scheidsrechter naar het scherm. Die ging mee in de beslissing, waarna Mbappé vanaf elf meter de trekker overhaalde. Door de moeizame zege gaat PSG nog altijd fier aan kop met 27 punten uit 10 duels. Het vizier kan nu op het Champions League-duel met RB Leipzig van dinsdag.