AZ-coach Jansen steunt Pavlidis: 'Paffie is het tegenovergestelde van Boadu'

AZ-coach Jansen steunt Pavlidis: 'Paffie is het tegenovergestelde van Boadu'

30-10-2021 08:15
40

AZ-trainer Pascal Jansen behoudt het vertrouwen in Vangelis Pavlidis. De 22-jarige Griekse spits, die overkwam van Willem II, schiet dit seizoen nog niet met scherp, maar de Alkmaarders zijn nog niet op zoek naar een nieuwe aanvalsleider.

Pavlidis scoorde dit seizoen pas drie keer in veertien duels. Hij helpt bovendien de nodige grote kansen om zeep. Jansen beaamt dat het beter moet, maar ziet het niet als een gebrek aan kwaliteit. "Dat geloof ik niet", zegt de coach in De Telegraaf. "Ik heb toevallig gisteren al zijn goals weer eens nagelopen, bij het nationale elftal, bij Willem II en de momenten dat hij bij ons succesvol is geweest. Hij is prima in staat is om dit soort ballen af te maken."

Het valt op dat Pavlidis dit seizoen pas één keer buitenspel stond. Dat lijkt weinig voor een spits die loert op goals. "Dat is dubbel. Als je naar Paffie kijkt als type spits, dan is hij eigenlijk het tegenovergestelde van Myron Boadu. Myron is een speler die van de bal af moet bewegen, Pavlidis is een combinatiespeler, is meer van het uitzakken en doorcombineren. Hij gaf al vier assists."

Jansen zal Pavlidis niet passeren voor het Eredivisie-duel met PEC Zwolle. Hij ontkent dat technisch directeur Max Huiberts al op zoek moet naar een echte afmaker. "We moeten Vangelis voorlopig goed blijven steunen. Dan heeft het geen zin om nu in te zoomen op een ander type spits. Ik ben ervan overtuigd dat hij nog veel doelpunten voor ons gaat maken."