Jansen vertelt over weerzien met Slot: 'Hij kon me bellen, er kwam geen reactie'

Jansen vertelt over weerzien met Slot: 'Hij kon me bellen, er kwam geen reactie'

05-11-2021 15:37
137

Pascal Jansen heeft zin in zijn weerzien met Arne Slot van komend weekend, voor wie hij lange tijd als assistent werkte. De AZ-trainer vertelt echter dat hij al een tijdje geen contact heeft gehad met zijn oud-collega.

Aan het begin van vorig seizoen was Slot hoofdtrainer bij AZ, Jansen was toen assistent. Toen bekend werd dat Slot gesprekken voerde met Feyenoord, zette AZ hem op straat. Jansen werd gepromoveerd tot hoofdtrainer bij de Alkmaarders. Zondag staan de twee tegenover elkaar, als Feyenoord AZ ontvangt in De Kuip. "Ik vind het leuk om Arne weer te zien, hoor", vertelt Jansen op een persconferentie, waar hij geciteerd wordt door het Algemeen Dagblad.

"Hij is hier natuurlijk minder plezierig weggegaan, maar hij heeft een mooie club gevonden. Ik heb hem niet meer gesproken, we hebben alleen wat appcontact gehad", stelt de coach. "Daarna kwam er een radiostilte. Ik liet het initiatief bij hem en heb hem gezegd dat als hij behoefte had aan gesprek, hij mij kon bellen. Daar kwam geen reactie op. Dan is het oké. Het is leuk om hem zondag weer te zien."

Jansen ziet dat AZ en Feyenoord elkaar ook dit seizoen amper ontlopen. "Dat is een strijd die wat langer gaande is. Of Feyenoord op dit moment een mikpunt is? Je kan ook stellen dat zij op beleidsniveau naar ons kijken. Ik richt me vooral op de strijd op het veld. Er zijn veel overeenkomsten tussen de beide teams. Zo staan we beiden voor aanvallend voetbal. We beïnvloeden elkaar denk ik."