Ziyech: 'Bosz stelde me bij Ajax één vraag die me heel erg pakte'

Ziyech: 'Bosz stelde me bij Ajax één vraag die me heel erg pakte'

09-11-2021 07:50
62

Alfred Schreuder en Peter Bosz hebben de meeste indruk gemaakt op Hakim Ziyech. Bij FC Twente was Schreuder de hoofdtrainer, bij Ajax kreeg Ziyech ze allebei. Ziyech vond bij Schreuder de vrijheid belangrijk, bij Bosz zijn eerlijkheid.

"Alfred Schreuder staat bij mij op één. En Peter Bosz", reageert Ziyech bij Tiki Taka Touzani op de vraag welke trainers hij het hoogst heeft zitten. "Onder hem heb ik een transformatie gemaakt in een complete speler, maar ook op persoonlijk vlak ben ik enorm gegroeid."

In de slotperiode van de transfermarkt haalde Ajax Ziyech op bij Twente. Hij sprak met Bosz. "We hadden een heel lang eerste gesprek in de Arena. Naast alles stelde hij me één vraag: wat verwacht je van mij? Die vraag pakte mij heel erg. Ik zei: het enige wat ik wil is dat je eerlijk bent. Vanaf dat moment klikte het gewoon. Ik kan goed opschieten met mensen die eerlijk met mij zijn geweest."

Ook met Schreuder kon Ziyech goed opschieten. "De klik was gewoon perfect tussen mij en Alfred. Bij sommige mensen heb je een bepaald gevoel dat het beste in jou naar boven haalt. Je hoeft er niet eens veel woorden aan te besteden, het is puur een gevoel of klik, de vrijheid die je hebt. De vrijheid die hij me gaf heb ik goed gebruikt, ik heb er het uiterste uitgehaald."