Blessure speelt Brobbey geen parten: 'Ik heb al een paar goaltjes gemaakt'

Blessure speelt Brobbey geen parten: 'Ik heb al een paar goaltjes gemaakt'

11-11-2021 16:32
45

Het gebrek aan speeltijd en de recente blessures van Brian Brobbey spelen de spits geen parten. Naar eigen zeggen kan de 19-jarige Amsterdammer 'gewoon spelen' voor Jong Oranje.

RB Leipzig wilde Brobbey eigenlijk niet afstaan, zoals VoetbalPrimeur al meldde, maar ging toch overstag. De voormalig Ajacied kan bij Jong Oranje zijn rentree maken nadat hij een kleine maand afwezig was met een spierblessure. Op de trainingen voelt Brobbey zich alvast prima. "Het gaat wel oké", zegt hij tegen ESPN. "ik kan het wel bijhouden. Dat is het probleem niet, het gaat prima."

Of er ook speeltijd in zit voor de sterke spits, moet gaan blijken. Zelf is de Amsterdammer er klaar voor. "Ik heb vandaag op de training alvast wat goaltjes gemaakt. Of ik dan ook negentig minuten kan spelen? Als de bondscoach me opstelt, zie ik wel hoe lang ik kan spelen."

Jong Oranje speelt zaterdagavond om 18.45 uur een thuiswedstrijd tegen Jong Bulgarije in het Yanmar Stadion in Almere. Drie dagen later is het keurkorps van Erwin van de Looi te gast in het Victoria Stadium, waar de leeftijdsgenoten van Gibraltar bestreden zullen moeten worden. Als er twee keer wordt gewonnen, doet Jong Oranje uitstekende zaken in de strijd om een EK-ticket.