PSV, Feyenoord en Ten Hag delen standpunt over uitstellen Eredivisie

PSV, Feyenoord en Ten Hag delen standpunt over uitstellen Eredivisie

15-11-2021 13:11
100

PSV en Feyenoord zijn voorstander van het uitstellen van de komende competitiewedstrijden, nu publiek in elk geval drie weken niet welkom is in de stadions. Ajax-trainer Erik ten Hag laat een ander geluid horen.

PSV en Feyenoord, de nummers twee en drie van de Eredivisie, hebben hun standpunt duidelijk gemaakt aan de voetbalbond. "Wij willen dat de KNVB onderzoekt om de wedstrijden te verplaatsen", wordt PSV-directeur Toon Gerbrands geciteerd door het ANP.

"We zijn er uiteraard hartstikke voor dat heel goed wordt uitgezocht in hoeverre verplaatsing mogelijk is", zegt een woordvoerder van Feyenoord. "Voetbal speel je om de supporters te vermaken en daarmee hebben we een maatschappelijke rol. Het betaald voetbal heeft al bewezen dat het op een veilige manier iets leuks kan bieden in weinig opbeurende tijden."

"Daarnaast is het van sportief belang dat de wedstrijden met publiek worden afgewerkt. Voor alle clubs en zeker voor Feyenoord geldt dat het publiek een twaalfde man is. Tot slot zijn er financiële en economische belangen. Een wedstrijd zonder publiek betekent bij ons al snel negen ton aan omzetverlies. Het gaat knetterhard op deze manier."

Ajax-trainer Erik ten Hag liet zondag bij ESPN weten juist liever door te willen gaan, omdat het ritme van de spelers anders eraan zou gaan. "Natuurlijk wil je altijd met publiek spelen", aldus Ten Hag. "Maar er komt een cruciale fase aan voor de clubs die Europees spelen. Het is belangrijk dat Nederland daarin goed presteert en dus van belang dat spelers hun ritme behouden. In dat licht bezien is het wellicht beter om door te voetballen."