'Zowel de basiself als de nummer 20 van de selectie wordt beter onder Ten Hag'

'Zowel de basiself als de nummer 20 van de selectie wordt beter onder Ten Hag'

Gepubliceerd: zaterdag 27 november 2021 om 07:11za 27-11-2021 om 07:11

Van alle Nederlandse trainers is Erik ten Hag degene die het meeste indruk maakt in binnen- en buitenland. Fred Rutten, net als Ten Hag een Tukker, heeft niets anders dan complimenten voor de Ajax-trainer.

Rutten kent Ten Hag goed. Ze werkten samen bij PSV en FC Twente en delen een jarenlange vriendschap. "Voor Ajax heb je als coach leiderschap nodig. Dat bezit Erik. Je moet beslissingen durven nemen. Om het even wie durft hij spelers aan te spreken op hun prestaties, op hun gedrag en hij eist het maximale in uitvoering", zegt Rutten in De Telegraaf.

"In de top en daaronder zie je veel kopieergedrag met 5-3-2 of 3-5-2 of allerlei andere systemen. Veel van hetzelfde. Erik houdt vast aan zijn visie en tegelijk aan de identiteit van Ajax, Voetbalinhoudelijk brengt hij nuances aan die het verschil maken. Bijvoorbeeld Berghuis op de plaats van Klaassen of Martinez op de plaats van Blind. Dat schaakproces en dealen met de gevolgen daarvan, vraagt om flexibiliteit en daarin is Erik een meester", zegt hij.

Rutten stelt dat alle spelers met wie Ten Hag werkt, zich ontwikkelen. "Van de basiself tot speler nummer 20 van de selectie. Hij werkt met ze allemaal. Dat ligt voor de hand, maar gebeurt vaak te weinig. Te veel spelers worden aan hun lot overgelaten."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws