Bergwijn heeft oren naar transfer: 'Hij heeft aangegeven dat hij Ajax ziet zitten'

Bergwijn heeft oren naar transfer: 'Hij heeft aangegeven dat hij Ajax ziet zitten'

10-12-2021 20:41
163

Steven Bergwijn heeft wel oren naar een overstap naar Ajax. Dat meldt Mike Verweij, Ajax-watcher namens De Telegraaf. De vleugelaanvaller zou in januari op huurbasis naar Amsterdam kunnen vertrekken.

De interesse van Ajax in Bergwijn is geen geheim en volgens Verweij wil de Oranje-international zelf ook wel aan een transfer denken. "De interesse is al weken bekend bij het management van Bergwijn", zegt hij in de Voetbalpodcast van De Telegraaf. "Bergwijn heeft aangegeven dat hij Ajax op zich wel ziet zitten en vervolgens zul je dan een keer naar Spurs toe moeten."

Wedden

Meer odds

De Amsterdammers informeerden met opzet eerst bij het kamp-Bergwijn. "Ze zullen zich nooit op de hals halen dat ze een speler willen hebben, maar dat die vervolgens zegt dat hij helemaal niet naar Ajax wil", legt Verweij uit. "Er wordt dus altijd eerst gepolst bij het management."

De Amsterdammers hebben volgens de journalist na het bevestigende antwoord van Bergwijn echter nog geen contact gezocht met Spurs. Andersom gebeurde dat wel. "Ze vroegen of de interesse van Ajax serieus was en daar is bevestigend op gereageerd door Ajax. Daarbij heeft Spurs aangegeven dat ze nu niet gaan beslissen en dat pas in een later stadium gaan doen."