Schmidt gedesillusioneerd door arbitrage: 'Alle fiftyfifty-momenten naar Ajax'

Schmidt gedesillusioneerd door arbitrage: 'Alle fiftyfifty-momenten naar Ajax'

23 januari - 17:50 Laatste update: 23:59
Eredivisie 407 Reacties

PSV-trainer Roger Schmidt is zwaar teleurgesteld in de arbitrage na het verlies in de topper tegen Ajax (1-2) De beslissing van Noussair Mazraoui werd tot zijn verbazing niet geannuleerd, al zag Schmidt het al eerder misgaan.

Op het veld reageerde de Duitser emotioneel. "Give the cup to Ajax, give them the cup today!", beet hij de vierde official toe. Na afloop bij ESPN kwam het stoom niet meer uit zijn oren, maar was de frustratie allerminst verdwenen. "Het was frustratie, ja. Ik weet dat de bal uit was", beklaagt Schmidt zich.

"Of ik het zeker weet? Ja, ik zag het. Ik stond op de zijlijn, naast de grensrechter (Hessel Steegstra, red.). De bal was honderd procent uit. Ik was verbaasd dat hij zijn vlag niet omhoog stak en dat heb ik gezegd. Toen ik de beelden zag, was ik ervan overtuigd dat de goal niet zou blijven staan. Maar goed..."

Schmidt wond zich in de eerst helft ook al op, waarop hij een gele kaart kreeg van scheidsrechter Danny Makkelie. "Ik vond het niet in balans", zegt de PSV-coach, die een patroon ziet. "Na zes wedstrijden tegen Ajax weet ik dat alle fiftyfifty-momenten hun kant opgaan. Dat gaat om kleine beslissingen, maar ook om grote zoals nu met die tweede goal."

"Maar we moeten het accepteren", besluit hij. "Ik ben trots op hoe het team heeft gespeeld."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s