'Newcastle doet last minute-poging om Alli weg te kapen voor neus van Everton'

'Newcastle doet last minute-poging om Alli weg te kapen voor neus van Everton'

31-01-2022 20:12
22

Newcastle United doet een poging om Dele Alli voor de neus van Everton weg te kapen. Na het nieuws dat Jesse Lingard Manchester United niet gaat verlaten deze transferperiode, schakelt Newcastle razendsnel door.

Dat meldt The Athletic. Of de poging van Newcastle succes op gaat leveren, is nog maar de vraag. Sky Sports meldt maandagavond dat Alli gesignaleerd is in Liverpool om een medische keuring te ondergaan bij Everton. 

Everton is bezig met de laatste details van de transfer en heeft de komst van Donny van de Beek inmiddels al bevestigd. Newcastle wil Alli op huurbasis overnemen, terwijl Everton hem definitief naar de club wil halen. The Toffees betalen in eerste instantie niets voor Alli, maar na twintig wedstrijden maakt de club twaalf miljoen euro over. Het totaalbedrag kan door verschillende clausules oplopen tot tussen de 35 en 40 miljoen euro.

Alli kende een stormachtige doorbraak in Noord-Londen, maar de laatste jaren viel hij steeds vaker buiten de basis. Bij Everton (of Newcastle) kan hij zijn carrière nieuw leven in gaan blazen.