Oude NEC-bekende analyseert Schreuder: 'Indruk dat hij kleedkamer nu al verliest'

Oude NEC-bekende analyseert Schreuder: 'Indruk dat hij kleedkamer nu al verliest'

09-02-2022 23:24 Laatste update: 11-02-2022 09:54
22

Alfred Schreuder kan in zijn eerste weken bij Club Brugge nog niet overtuigen. De Nederlandse trainer lijkt nog steeds op zoek naar zijn ideale formatie en schuift nogal met zijn spelers, merkt ook de Waalse analist Thomas Chatelle op.

De regerend landskampioen van België staat na 26 van de 34 speelrondes derde in de Jupiler Pro League, op liefst twaalf punten van de verrassende koploper Union Saint-Gilloise. Ondertussen schuift hij met spelers en formaties. "Ik denk dat Schreuder te veel zaken wil uittesten, te veel wil aanpassen en dat is nooit goed", aldus Chatelle, drievoudig Rode Duivel en in het seizoen 2010/2011 speler van NEC, bij de Waalse RTBF.

Wedden

Meer odds

Chatelle vraagt zich dan ook af hoelang dit nog goed blijft gaan bij Blauw-Zwart. "Uiteraard probeer je bepaalde dingen uit als je ergens nieuw komt, dan wil je je territorium afbakenen als trainer. Maar hij doet dat veel te veel. En ik heb de indruk dat hij zijn kleedkamer nu al aan het verliezen is door op deze manier te coachen."

Club Brugge verloor zondag thuis van AA Gent: Noa Lang kreeg in blessuretijd rood, maar die kaart is geseponeerd. Hij is zondag dus inzetbaar als Charleroi naar het Jan Breydelstadion komt.