'Sloper' Veerman haalt gelijk bij PSV: 'Er lijkt nooit een eind aan te komen, hè'

'Sloper' Veerman haalt gelijk bij PSV: 'Er lijkt nooit een eind aan te komen, hè'

18-02-2022 07:02
41

Joey Veerman hoopt donderdagavond in de eerste Conference League-ontmoeting van PSV met Maccabi Tel Aviv (1-0) voor eens en altijd te hebben bewezen dat hij ook een balafpakker kan zijn. Die reputatie heeft hij niet, merkt de middenvelder.

Halverwege de eenzijdige wedstrijd in het Philips Stadion verving Ritsu Doan de geblesseerde Phillipp Mwene, waardoor het middenveld - naast de Japanner - bestond uit Veerman en Mario Götze. Veerman moest als 'sloper' voor de controle zorgen en vulde die rol naar behoren in.

"Heb je mij niet zien tackelen in de laatste tien minuten?", lachte Veerman na afloop bij ESPN. "Dat werd wel even gevraagd. Het ging aardig. Natuurlijk wil je liever de ballen vooruit spelen en beslissend zijn, maar dan ben je maar even op deze manier beslissend voor het elftal."

"Het is aan mij om te bewijzen dat ik ballen kan afpakken en tackles kan maken. Dat is ook nodig bij PSV. Iedereen is daar nog weleens wat negatief over", aldus Veerman, om lachend af te sluiten. "Of ik dat niet al bewezen had? Jawel, maar er lijkt nooit een eind aan te komen, hè."