De Vrij dient 'belachelijke claim' in: 'Hem is niets tekortgekomen bij Inter'

De Vrij dient 'belachelijke claim' in: 'Hem is niets tekortgekomen bij Inter'

18-02-2022 15:16 Laatste update: 15:52
70

Sports Entertainment Group (SEG) is het niet eens met de eisen van Stefan de Vrij. De verdediger van Internazionale eist een schadevergoeding van zo'n tien miljoen euro omdat hij zegt te zijn belazerd door zijn voormalig managementbureau.

De Vrij stapte in 2018 transfervrij van SS Lazio over naar Inter en zegt nu dat zijn huidige club hem destijds een hoger salaris wilde bieden, maar dat hij uiteindelijk een lager bedrag kreeg. Zonder zijn medeweten zou de rest van het bedrag als provisiesom aan SEG zijn betaald en dat ontdekte De Vrij vorig jaar pas.

Wedden

Meer odds

Volgens SEG vertegenwoordigde die partij De Vrij echter helemaal niet tijdens de onderhandelingen. "Tussen SEG en De Vrij bestond geen vertegenwoordigingsovereenkomst, niet schriftelijk, niet mondeling en ook niet stilzwijgend", zo meldde de advocaat van het management tijdens de rechtszaak, schrijft VI Vandaag. Zij vinden dat de verdediger 'niets tekort is gekomen' en dat hij een 'belachelijke claim' heeft ingediend.

De Vrij was zelf ook bij die zaak aanwezig en zijn advocaat zei dat het ongeloofwaardig is dat SEG niet gelieerd was aan de Oranje-international. "Geen enkele speler op dit niveau voert onderhandelingen zonder zaakwaarnemer", zo klonk het. Daarnaast wist de advocaat van De Vrij documenten in te dienen waarin het management aan de speler refereert als 'onze cliënt'.

Over de zaak wordt op 6 april uitspraak gedaan.