Vitesse reageert op oorlog in Oekraïne en verwacht geen betalingsproblemen

Vitesse reageert op oorlog in Oekraïne en verwacht geen betalingsproblemen

24-02-2022 16:33
74

Vitesse verwacht geen last te hebben van eventuele gevolgen van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. De Arnhemse club heeft met Valeri Oyf een Russische eigenaar, maar betalingen zouden vooralsnog niet in gevaar zijn.

De Russische invasie in Oekraïne heeft de Europese Unie doen besluiten om Rusland zware financiële en economische sancties op te leggen. Dat betekent onder meer dat er veel moeilijker gehandeld kan worden en dat het betalingsverkeer lastiger is. Met Oyf heeft de club een in Oekraïne geboren eigenaar die ook een Russisch paspoort heeft. Hij leeft al jaren in West-Europa en stapte in 2018 in bij Vitesse.

Vitesse verwacht dat dat geen problemen op zal leveren. "Vitesse volgt, net als iedereen, de huidige ontwikkelingen", zegt de club in een reactie op De Gelderlander. "De club functioneert normaal en richt zich op de sportieve prestaties in de competities, waar het deel van uitmaakt. De club verkeert in financieel stabiele omstandigheden en op dit moment voorzien we geen significante gevolgen voor Vitesse."