'Ajax schakelt door na Ruiter-afwijzing: ervaren goalie op weg naar Amsterdam'

'Ajax schakelt door na Ruiter-afwijzing: ervaren goalie op weg naar Amsterdam'

07-03-2022 11:17 Laatste update: 11:37
214

Przemyslaw Tyton (35) wordt de tijdelijke keepersoplossing bij Ajax, meldt De Telegraaf. Het leek erop dat de Amsterdammers in zee zouden gaan met Robbin Ruiter, maar dit ketste af.  

Bronnen rondom de Amsterdamse club bevestigen het nieuws aan de ochtendkrant. Vanwege de blessures van Maarten Stekelenburg, Remko Pasveer en Jay Gorter is Ajax naarstig op zoek naar een stand-in van Andre Onana. Als de Kameroener iets overkomt, moet Erik ten Hag een beroep doen op de zeventienjarige Charlie Setford. Met het binnenhalen van Tyton heeft Ajax een ervaren goalie in de gelederen.

Ten Hag kiest voor de 1.95 meter lange Pool wegens zijn lengte en zijn grotere internationale ervaring, in vergelijking met Ruiter. Daarnaast kwam Tyton recenter in actie, waardoor hij door Ajax als fitter wordt beschouwd. 

Tyton en Ten Hag kennen elkaar nog uit hun gezamenlijke tijd bij PSV. De Pool zit zonder club na zijn vertrek bij FC Cincinatti in januari. In het verleden diende hij onder meer ook Roda JC, PSV, VfB Stuttgart, Deportivo La Coruña en de Poolse nationale ploeg.